Witwassen wordt zwaar gestraft

Je kan een strafrecht advocaat nodig hebben om verschillende redenen. Zo kan je bijvoorbeeld ergens van worden beschuldigd en wil je graag advies krijgen over een plan van aanpak. Of je bent op zoek naar iemand die een verweer voor je kan doen in een rechtszaak waarin jij ten onrechte beschuldigd bent. Of je zoekt simpel weg iemand die je kan adviseren. Contact met een strafrechtadvocaat kan dus voor verschillende dingen nodig zijn.

Verwacht zware straffen

Heb je bijvoorbeeld een beschuldiging van witwassen aan je broek hangen? Dan is het zeker van groot belang om een advocaat in te schakelen. Wit wassen wordt door de Nederlandse rechtbank namelijk erg zwaar gestraft. Dit komt onder andere door dat wit wassen veel in de Nederlandse onderwereld gebeurd maar het hierbij erg lastig is om de dader aan te wijzen. Op deze manier wordt er veel crimineel geld omgezet tot legaal geld. Logischerwijs is het dus zo dat als je dan gepakt wordt je ook zwaar gestraft wordt. Zo kan je bijvoorbeeld voor wit wassen in de gevangenis terecht komen. Een advocaat zorgt ervoor dat je goede hulp krijgt bij een rechtszaak over witwassen, deze werken vaak net wat anders dan de normale rechtszaken.

Een advocaat is nodig!

Het is bij witwaszaken namelijk zo dat er door de rechtbank een verklaring van de herkomst van het geld wordt verwacht. Dit betekend dat je moet kunnen verantwoorden waar je het geld vandaan hebt gehaald. Hier kan een advocaat je bij helpen om deze verklaring zo goed mogelijk op te stellen. Niet alleen deze verklaring is belangrijk, ook wordt er bij dit soort zaken vaak gekeken naar jouw precieze acties. Heb je bijvoorbeeld geprobeerd om te verhullen dat je het geld aan het witwassen was? Of heb je het geld op een speciale manier bewaard? Dit alles telt mee. Een strafrecht advocaat kan je bij dit hele proces goed van dienst zijn.