Streef altijd naar lean production voor je bedrijf

Wanneer klanten producten bestellen wil je deze als bedrijf natuurlijk zo snel mogelijk leveren. In de praktijk wil er echter nog wel eens wat vertraging optreden doordat er foutjes gemaakt worden. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen lean production toe te passen binnen je bedrijf.

Cursus op maat voor de beste resultaten

Bij lean production worden er geen fouten gemaakt in het proces van bestelling tot levering en wordt ook zoveel mogelijk verspilling tegengegaan. Als je lean production wilt toepassen is het zinvol je werknemers hiervoor eerst een cursus te laten volgen zodat ze weten wat ze doen. In de cursus die gegeven wordt door Kenteq leren de deelnemers hoe een product gemaakt kan worden zonder fouten maar ook hoe de levering ervan het beste kan geschieden. Omdat er op ieder bedrijf met andere producten gewerkt wordt en ieder proces anders verloopt is ook iedere cursus weer anders. De cursus wordt daarom op maat gemaakt en alleen op het bedrijf zelf gegeven. In de lean production cursus leren de deelnemers met behulp van rollenspelen, oefeningen en opdrachten hoe ze tot het beste proces kunnen komen.

Gebruik de 5S-methode

De incompany cursus maakt gebruik van de zogenaamde 5S-methode. Deze wordt toegepast door middel van oefeningen die erop gericht zijn verspilling tegen te gaan. In een proces van selecteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en systematisch verbeteren wordt gekeken hoe je tot lean production kunt komen. Als er volgens deze structuur gewerkt wordt kun je dit het beste bereiken.

Toepassing in de praktijk

De cursus heeft als groot voordeel dat deze ook meteen op de specifieke beroepspraktijk kan worden toegepast. Zo raken de deelnemers extra gemotiveerd en zien de daadwerkelijke effecten van de oefeningen zodat ze deze later ook zelf op een soortgelijke manier kunnen toepassen om verspilling tegen te gaan.