Als financieel administratieve kracht aan de slag

Over het algemeen genomen zijn administratief medewerkers zeer belangrijk. In vrijwel iedere bedrijfstak vind je in de kern van het bedrijf een team administratief medewerkers, die de interne en externe communicatie verzorgen, roosters en agenda’s maken en bijhouden, en natuurlijk de financiële zaken bijhouden. Dat is een uitdagende en belangrijke baan. Voor deze functie – financieel administratief medewerker – moet je een langere opleiding volgen, die meer in het specifiek gericht is op de financieel-administratieve taken. heb je uitzicht op een baan met meer diepgang, en kan je een onmisbare kracht worden in ieder bedrijf.

Je taken als financieel administratief medewerker

Hoewel je met een opleiding in de richting van financiële administratie, zoals je die bij Fabius kunt volgen, een meer gespecialiseerd takenpakket op je kunt nemen, is de baan zeer gevarieerd. Er zijn binnen een bedrijf namelijk veel verschillende dingen die op financieel gebied onder handen genomen moeten worden. Je kunt daarbij denken aan het beheren van de boekhouding: een essentiële taak, waar het bedrijf op bouwt. Maar ook het invoeren van data, het maken van sheets, en het verwerken van betalingen kan horen tot je dagelijkse bezigheden. Al met al een baan waar je je nooit bij hoeft te vervelen.

Goede financiële vooruitzichten

Als financieel administratief medewerker ben je aantrekkelijk voor veel bedrijven. Dat komt omdat je naast de ‘standaard’ opleiding tot administratieve kracht, je extra veel kennis hebt van de financiële kant van de zaak. Daarmee ben je, meer dan de concurrentie, geschikt om in het hart van het bedrijf aan de slag te gaan en de meest belangrijke taken op je te nemen. Het salaris voor een financieel administratief medewerker valt dan ook vaak iets hoger uit. Ideaal dus, als je interesse hebt in financiën en je graag direct in het bedrijfsleven aan de slag wil.